måndag 7 januari 2013

Började min dag med att åka till Hund & Kattspecialisten på aspholmen och köpa hundskitspåsar. Jag upplever dom som lite tjockare än dom som finns att köpa på tex ICA och andra mataffärer. Den här gången fick det bli en rulle med rosa påsar och en med gråa. Lovis fick en ny leksak också, en liten leopard eller nå. Den fick iaf heta Leo. Hon gillar små saker och han är inte längre än 10 cm. 

På vägen till stallet stannade jag till på ett ställe där jag sett att dom har sågspån i en lada. Det kom ut en gubbe som jag frågade om jag fick köpa spånet av men fick ett snabbt nej, och han skulle visa varför. Så jag följde med honom in i en byggnad och fick mig som ett litet studiebesök där jag fick se lite granna hur det går till när man gör pellets. Han sa att han gör pellets av spånet som han sen får 10kr/kg för, vilket jag har svårt att tro då en säck pellets på 16kg kostar 45kr på granngården och dom brukar inte vara billiga. Men men. 

Linnéa red Athlas i ridhuset och sen trickade vi lite. Tänkte att jag skulle mjuka upp honom lite inför lördag med bugningen så han iaf kan buga med hjälp men nu gick det inte att buga ordentligt då det var ett tag sen sist. Åkte hem och böt ut Athlas mot Zorro och åkte tillbaka till ridhuset. Mamma fick dock hjälpa mig med sopkvasten så han skulle gå in. Trickade lite med Zorro också och red barbacka med halsring + repgrimma. Gick riktigt bra faktiskt. När vi skulle hem backade han ur några gånger men jag fick in honom själv till slut och jag är väldigt nöjd med båda hästarna idag! Imorrn kommer hovis så då får hästarna stå. 

Lovis och jag tog oss ungefär en timmes promenad på frövi på kvällen. Imorrn siktar jag på att ta en promenad i skogen så hon får springa av sig lite. Får hoppas att det är dugligt väder så man kan ta lite kort. På tal om kort så har jag nog inte använt min kamera ännu för i år. Det måste jag ändra på! 

Snart dax för sängen så jag kanske kommer upp i tid.

God natt! 

Inga kommentarer: