fredag 8 juni 2012

Idag hade jag hand om utsläppet av hästarna så mamma skulle få sovmorgon. Det kan man ju behöva ibland, speciellt när man får släppa ut hästar varje dag, även om man kan gå och lägga sig när dom väl är utsläppta. Lovis var med i hagen när jag skulle byta vatten i ena baljan. Trodde inte att hon skulle våga sig in i hagen då hon fått sig några kyssar från tråden och jag hade satt i dom två översta. Nu var ju inte strömmen på, men ändå. Hon gick fram till Athlas, som jag för övrigt inte litar på när Lovis är med. Han kan se så snäll och trevlig ut där han kommer med öronen spetsade framåt, för att på bara en bråkdels sekund lägga dom slickade bakåt och rusa mot hunden/katten. Jag har allt sett när han har jagat stallkatterna i hagen. Döm om min förvåning när lilltjock bara går fram och hälsar lite och sen fortsätter beta igen. Inte så konstigt att han inte vågade göra något då jag skällt så många gånger på Lovis när hon nästan gått honom på hälarna, men han lyssnade mer på mitt skällande än vad Lovis gjorde. Sen var hon fram till Nisse, som jag inte heller litar så värst på, men honom vart hon rädd för då han är mycket större än henne. Såg sen hur hon gick med nosen i backen, ifrån hästarna och sen hittar något. Tyckte det såg ut som något skelett från ett djur, men jag lyckades aldrig se vad det var då hon sprang iväg så fort jag kom i närheten.

Zorro har varit så duktig med lastningen både onsdag och torsdag så idag tänkte jag låta honom vila från lastningen. Det känns verkligen att vi börjar komma igång på riktigt nu och det känns så himla roligt ! Underbara häst !

Lovis och jag gick en runda i skogen och jag kastade ut korvbitar med jämna mellanrum så hon skulle få använda näsan också. Hon har varit ganska hyper senaste kvällarna så idag ville jag trötta ut henne lite mera. När vi kom hem efter promenaden fixade jag lite mer korv och sen gick vi ut på gräsmattan och tränade på lite stanna, fotgående osv. Hon tyckte det var riktigt kul och hon sken som en liten sol. Hon somnade nu när vi kom in, utan massa flåsande, skällande och dumheter. Älskade hund <3

Imorrn måste jag se till att byta ena bromslampan på bilen för på måndag är det besiktning. Dock har jag glömt kolla dom andra lamporna men det hinns väl. Kan svära på att jag får några tvåor på bromsarna för det hackar på nå vis i framvagnen när jag bromsar, och så får vi se om det blir någon tvåa på stabiliseringsstaget.

Dax för sömn nu så jag orkar med morgondagen och alla dess svordomar. Fridens !

Inga kommentarer: