tisdag 20 mars 2012

Jaha och så var det redan tisdag, tror jag. Man blir lite dagblind när man är ledig ett tag.

Idag är det som sagt nattskift som gäller. Just nu känns det lite sådär, är inte nå vidare taggad faktiskt, men är ännu mindre taggad på löneavdrag. Ska snart packa ihop mig och Lovis för att åka hem till morsan och greja med hästarna och gå en promenad med Lovis. Det är så tråkigt väder idag så jag skulle egentligen bara vilja vara hemma.

Har suttit och läst lite om viltspårprov och det verkar inte så farligt svårt.

Viltspårprov

- Senast uppdaterad den 29 februari 2012
På ett viltspårprov är målsättningen att bedöma deltagande hundars lämplighet vid eftersök på skadat och dött vilt samt att stimulera intresset för fortsatt utbildning av eftersökshundar för praktiskt bruk. Samtliga jakthundsklubbar inom SKK kan arrangera viltspårprov och proven är öppna för alla raser samt även för oregistrerade hundar som innehar tävlingslicens.
På viltspårprov öppet för alla hundraser arrangeras anlagsklass och öppenklass. Registrerade hundar av raser vars specialklubb har ansökt om det, kan erhålla titeln Svensk Viltspårchampion.
Proven görs på artificiella spår som läggs med 3 dl blod och ska vara cirka 600 meter långt. I anlagsklass ska spåret blodas 2–5 timmar före hundens start och i öppenklass ska spåret vara 12–24 timmar. Spåret ska läggas i terräng med normal vilttäthet och som till övervägande del är skogsbevuxen. Vid spårläggningen ska omväxling i terräng eftersträvas, det vill säga spåret läggs över höjder, hyggen, kärr, diken och stigar. Vinklar och bloduppehåll ska finnas i spåret. Det sker även en skottprövning i sista delen av spåret. Hunden ska föras i en spårlina som inte får överstiga 10 meter. Det som bedöms på ett viltspårprov är: spårningsförmåga, arbetstempo, självständighet och skottprövning.
SKK Jakthundkommitté ansvarar i samarbete med SKK jakthundsklubbar för regelverket.

Hämtat från skk


Dessutom ska hunden vara äldre än 9 månader för att få starta. Så nu är det bara att börja träna :) Nu ska jag åka till frövi och kolla min postlåda och hur det går med lägenheten innan det är dax att åka till morsan. Shulululu !

Inga kommentarer: